Nettikaluste.fi - Kalustekauppasi netissä
Ilmainen toimitus - AINA!
Asiakaspalvelu 010 200 4020 ark(9-16)

Nettikaluste

Opas: Kuinka ostan juuri minulle sopivan sängyn ja patjan?

Hyvä sänky ja patja ovat merkittävimpiä unen laatuun vaikuttavia tekijöitä, joten niiden valintaan kannattaa kiinnittää hetki huomiota. Me nukumme kolmasosan elämästämme, joten ei ole yhdentekevää, minkälaisessa sängyssä lepäämme. Liian vähäinen tai huono lepo ja uni kostautuu nopeasti, ja huonosti nukkuvat ihmiset kärsivät muita enemmän heikentyneestä muistista, keskittymisvaikeuksista ja matalasta vireyden tasosta.

Jokaisella meistä on omat mieltymyksensä sopivan sängyn suhteen. Myös vartalotyypillä on tärkeä merkitys sängyn valinnassa: raskasrakenteinen ja raamikas aikuinen mies tarvitsee erilaisen vuoteen kuin kevyt lapsi. Tutustu eri sänky- ja patjatyyppeihin - niiden joukosta löydät varmasti juuri sinulle sopivan hyvän sängyn!


Sänky- ja patjatyypit

Bonnell-jousitus sopii kevyille aikuisille ja lapsille

Kevyille ihmiselle, lapsille ja nuorisolle sopii erinomaisesti klassinen Bonnell-jousitus, jossa yksittäiset joustimet on sijoitettu riveihin ja yhdistetty spiraalilangalla. Bonnell-joustinjärjestelmälle on luonteenomaista joustinten tuplakartiomainen muoto. Bonnell-jousitus antaa erittäin hyvän perustuen, mutta painavammille nukkujille Bonnell-jousitus saattaa tuntua liian pehmeältä. Bonnell-jousitus on erinomainen valinta edullista joustinta hakevalle.

Pocket-pussijousitus on oikea valinta keskipainoisille

Normaali- ja keskipainoisille erinomainen valinta on suosittu Pocket-pussijousitettu sänky tai patja. Pocket-joustinjärjestelmää kuvaa erinomainen mukavuus ja monipuolisuus. Pocket-joustinjärjestelmässä yksittäiset joustimet on pakattu kangaspusseihin, jotka on yhdistetty toisiinsa liimaamalla. Pocket-jousituksen ero Bonnell-jousitukseen on se, että jokainen jousi joustaa itsenäisesti toisistaan riippumatta. Lisäksi suositun Pocket-pussijousitus tukee erittäin hyvin kehoa ja on äänetön.

Usean vyöhykkeen pussijousitusjärjestelmissä käytetään vyöhykkeinä sijaitsevissa joustimissa halkaisijaltaan erilaisia lankoja, joten joustimet varmistavat eri vyöhykkeisiin erilaisen jäykkyyden ja pehmeyden. Erityisen suosittuja ovat 5- ja 7- vyöhykkeen joustinjärjestelmät.

Mainettaan parempi vaahtomuovipatja auttaa rentoutumaan

Vaahtomuovi on pehmeää ja joustava vaahtoa, jonka tilavuudesta noin 90% on ilmaa. Vaahtomuovi on hyvin ihoystävällinen materiaali – hajuton ja hengittävä eikä aiheuta hikoilua. Viime vuosikymmenillä valmistettua vaahtomuovia ei voi vertailla nykyajan vaahtomuoveihin. Kun 90-luvun alkuun asti käytettiin valmistusprosessissa kaasua aiheuttavana lisäaineena haitallista freonia, nykyään käytetään vettä.

Pehmeät ja kimmoisat vaahtomuovipatjat ja -sängyt mukautuvat kehon muotoihin ja jakavat painon tasaisesti. Mihinkään kehon osaan ei kohdistu ylimääräistä painetta, mikä parantaa verenkiertoa ja auttaa rentoutumaan täydellisesti. Useista mallistomme vaahtomuovipatjoista ja -sängyistä on saatavana sekä kiinteämpi että pehmeämpi versio, ja kokovaihtoehtoja on runsaasti. Vaahtomuovi on materiaalina erittäin helppokäyttöinen ja turvallinen ja se sopii kaikenkokoisille nukkujille.

Lateksi kestää käyttöä ja takaa miellyttävän nukkumisympäristön

Lateksi eli luonnonkumi on kumipuusta saatavaa maitiaisnestettä. Materiaalina luonnonkumi on kestävää ja helposti muotoiltavaa ja siitä syystä sitä käytetään myös patjoissa ja sängyissä. Lateksista valmistettu patja tai sänky myötäilee nukkujan kehoa erinomaisesti. Patjan sisällä olevien reikien ansiosta ilma pääsee kiertämään, joka takaa kuivan ja miellyttävän nukkumisympäristön.

Viscoelastinen materiaali muotoutuu nukkujan kehon mukaan

Suuren suosion saavuttaneet viscoelastiset eli älyvaahtomuoviset patjat ja sängyt kuuluvat myös Nettikalusteen valikoimaan. Viscoelastinen materiaali on painerasitusta lieventävä lämpötilaherkkä materiaali, joka muotoutuu tarkasti kehon muotojen mukaan. Viscoelastinen materiaali muodostuu miljoonista avonaisista soluista, jotka mukautuvat pehmeästi kehon muotojen mukaan antaen täydellisen tuen sinne, missä vartalo sitä eniten tarvitsee. Noustessa tai kääntyessä viscoelastinen-materiaali palautuu takaisin alkuperäiseen muotoonsa.

Viscoleastisessa sängyssä vartalon paino jakautuu patjalle tavalliseen joustinpatjaan verrattuna tasaisemmin, ja painerasituksen aiheuttama epämukavuus vähenee. Älyvaahtomuovisessa sängyssä mukava nukkuma-asento löytyy helposti ja keho rentoutuu ja unta häiritsevä kääntyily vähenee merkittävästi.

Juuri sinulle sopiva sänky ja patja Nettikalusteen valikoimasta!

Meidän mallistoomme kuuluu paljon erilaisia jenkkisänkyjä, runkosänkyjä, lasten sänkyjä ja sängynrunkoja. Valikoimassamme on myös runsaasti erilaisia patjoja: joustinpatjoja, vaahtomuovipatjoja, petauspatjoja ja lasten patjoja. Nämä patjat ja sängyt tarjoavat laatua, tukea ja mukavuutta edulliseen hintaan. Sinun tehtäväksesi jää valita tuote, joka miellyttää juuri sinua ja sopii kukkarollesi. Tutustu valikoimaan ja tilaa!

Ostoskorisi on tyhjä