Nettikaluste.fi - Kalustekauppasi netissä
Ilmainen toimitus ulko-ovellesi - AINA!
Asiakaspalvelu 010 200 4020 ark(9-16)

Nettikaluste

Julkaistu 30.5.2023

Osto-opas puutarhakalusteille!

Kesä kolkuttelee jo ovella, jolloin puutarhakalusteiden hankinta alkaa olla ajankohtaista. Nettikalusteen puutarhakalusteiden osto-opas tarjoaa arvokasta tietoa sekä vinkkejä puutarhakalusteiden hankintaan. Käsittelemme muun muassa suunnittelua, koon valintaa, hoito-ohjeita, budjettia ja viimeistelyä. Lisäksi neuvomme sopivien kokoisten ja tyylisten kalusteiden valintaan omaan puutarhaan ja budjettiin sopien, jotta voit luoda viihtyisä ja toimivan ulkotilan.

Osto-opas puutarhakalusteille

Ensimmäisessä osassa käymme läpi puutarhakalusteen ostoprosessia.

Nykypäivänä puutarhakalusteita on laaja valikoima tarjolla, joten valinnanvaraa riittää. On tärkeää olla perillä eri materiaalien ominaisuuksista sekä niiden asianmukaisesta huoltamisesta. Lisäksi oikeanlainen säilytys pitää puutarhakalusteet hyvässä kunnossa ja pidentää niiden käyttöikää.

Laadimme oppaan puutarhakalusteiden ostamisesta ja ylläpidosta. Tutustu siihen, mitä tekijöitä kannattaa ottaa huomioon ennen puutarhakalusteiden hankintaa. Näin vältät harmilliset virheostokset ja löydän juuri sinun tarpeisiin sopivat kalusteet. 

Mikäli sinulla on lisää kysyttävää asiaan liittyen, ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Autamme parhaamme mukaan! 


Aloita ostoprosessi näin: 

Suunnittelu

Kesällä kodin sydän eli olohuone siirtyy ehdottomasti ulos. Muutamia asioita huomioimalla saat maksimoitua kaikki tilasi hyödyt. Aloita tekemällä kunnollinen suunnitelma ja pohdi minkälaisia toimintoja haluat tilaasi. 

Mieti myös tilallesi käyttötarkoitus. Haluatko siitä kesäkeittiön grillillä ja isolla ruokailuryhmällä, vai mieluummin oleskeluun tarkoitetun keitaan sohvaryhmällä ja pergolalla. Sohvaryhmä kannattaa sijoittaa puolivarjoon tai katoksen ja suojan alle, jotta siinä on mukava oleilla. Suojaa sohvaryhmälle saat esimerkiksi aurinkovarjolla tai seinään kiinnitettävällä markiisilla. Aurinkotuoli on helppo siirtää varjosta aurinkoon ja takaisin. Suunnittele kalusteet siis käyttötarpeen mukaan. 

Koko

Kun valitset parvekekalusteita, on tärkeää suhteuttaa niiden koko sekä tilaan että siihen, kuinka monelle ihmiselle tilaa tarvitaan.

Pienelle terassille tai parvekkeille suosittelemme valitsemaan pienen parvekesetin tai sohvaryhmän. Säilytysratkaisuna pieneen tilaan suosittelemme esimerkiksi hyllyjä. Suurempia terasseja on helpompi sisustaa. Isoa terassia voi jakaa erilaisiin toimintoihin, kuten ruokailutilaan ja oleskelutilaan. Luo terassille erilaisia kokonaisuuksia ja jaa niitä esimerkiksi kukkasilla tai matoilla. Sohvaryhmän ylle sijoittaisin esimerkiksi pergolan ja ruokailuryhmän suojaksi aurinkovarjon. 

Muista arvioida käytettävissä oleva tila, johon haluat puutarhakalusteesi sijoittaa. Mittaa alue tarkasti ja ota huomioon myös mahdolliset esteet ja muut rajoitukset. Harkitse, kuinka monta henkilöä haluat mahtuvan kalusteen ääreen. Riittääkö pienempi pöytä tai sohva vai tarvitsetko ryhmän, jossa on enemmän istumapaikkoja. Varmista myös, että puutarhakalusteen ympärillä on riittävästi liikkumatilaa. Huomioi myös tuolien selkänojien ja pöydän etäisyys esimerkiksi seinästä tai terassin reunasta, jotta liikkuminen on helppoa ja mukavaa. Kalusteet tulisi säilyttää talven aikana sisätiloissa, joten niiden varastointiin tarvittava tila tulee ottaa huomioon. 

Valitse materiaali

Kun mietit puutarhakalusteen ostoa, harkitse tarkkaan materiaali sijoituspaikan mukaan. Tuleeko kaluste kenties taivasalle vai lasitetulle terassille? Haluatko, että materiaali on mahdollisimman huoltovapaata vai suositko mieluummin aitoja materiaaleja? 

Polyrottinki on suosittu valinta puutarhakalusteisiin, ja se on synteettinen materiaali, joka jäljittelee rottinkia. Polyrottinki on valmistettu usein kestävästä muovista, joka on UV-säteilyn, kosteuden ja lämpötilavaihteluiden kestävää. Se on helppohoitoinen materiaali, joka ei vaadi paljon huoltoa. Polyrottinkikalusteet ovat yleensä kevyitä ja helppoja siirtää, ja ne tarjoavat mukavan istuinmukavuuden. Lisäksi polyrottinki on saatavilla monissa eri väreissä ja tyyleissä, joten se sopii erilaisiin puutarhoihin ja ulkotiloihin.

Toinen suosittu materiaali puutarhakalusteissa on alumiini. Alumiini on kevyt ja kestävä materiaali, joka ei ruostu. Se on erinomainen valinta ulkokäyttöön, koska se kestää sääolosuhteita hyvin. Alumiinikalusteet ovat yleensä helppoja pitää puhtaana ja niitä on helppo ja kevyt siirtää tarvittaessa. Ne voivat olla modernin ja tyylikkään näköisiä, ja niitä on saatavilla eri väreissä ja tyyleissä. Alumiini on myös ympäristöystävällinen materiaali, koska se voidaan kierrättää.

Luonnonmateriaalit, kuten puu, bambu ja rottinki, ovat myös suosittuja valintoja puutarhakalusteissa. Puusta valmistetut kalusteet tarjoavat lämpimän ja luonnollisen ilmeen. Puu voi olla esimerkiksi kestopuuta, joka on käsitelty kestämään kosteutta ja sääolosuhteita. Bambu on ekologinen vaihtoehto, joka kasvaa nopeasti ja uusiutuu helposti. Käsittelemätöntä puuta emme suosittele käyttämään kattamattomilla terasseilla. Esimerkiksi aito rottinki ei ole säänkestävää, joten rottinkikalusteita ei tule sijoittaa avoterassille. Rottinkikaluste sopiikin paremmin lasitetulle parvekkeelle tai terassille. 

Ennen lopullisen päätöksen tekemistä puutarhakalusteiden materiaalista on hyvä harkita omaa tyyliä, budjettia, ylläpitoa ja haluttua ulkonäköä. Kaikilla materiaaleilla on omat etunsa ja haittansa, joten kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja valita itselle sopivin vaihtoehto. Olipa valintasi sitten polyrottinki, alumiini tai luonnonmateriaalit, oikeiden puutarhakalusteiden avulla voit luoda kauniin ja toimivan ulkotilan, jossa voit nauttia rentoutumisesta ja viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa.

Säilytys

Puutarhakalusteet ovat tärkeä osa ulkotilojen sisustusta, ja niiden säilyttäminen asianmukaisesti on avain niiden pitkäikäisyyteen ja hyvään kuntoon. Oli kyseessä sitten pehmusteet tai itse kalusteet, tarvitaan sopivia säilytysratkaisuja, jotka suojaavat niitä säältä, likaantumiselta ja vaurioilta. 

Säilytyslaatikot ovat käteviä ja helposti saatavilla olevia säilytysratkaisuja puutarhakalusteiden pehmusteille. Nämä laatikot on yleensä valmistettu vedenkestävästä ja kestävästä materiaalista, kuten muovista tai polyrottinkista. Ne tarjoavat suojaa sateelta, auringolta ja lialta. Säilytyslaatikoissa on yleensä kannet, jotka estävät kosteuden ja likaantumisen pääsyn sisään. Jotkut laatikot voivat sisältää myös ilmanvaihtoaukkoja, jotka auttavat estämään homeen tai hajujen muodostumisen. On tärkeää valita riittävän suuri säilytyslaatikko, johon mahtuu kaikki tarvittavat pehmusteet ja joka on helppo avata ja sulkea.

Toinen vaihtoehto on varasto tai ulkovarasto, joka on omistettu puutarhakalusteiden säilyttämiselle. Tällaiset varastot ovat yleensä rakennuksia tai tiloja, jotka on tarkoitettu erityisesti ulkotilojen kalusteiden säilyttämiseen. Ne voivat olla valmistettu puusta, metallista tai muista kestävistä materiaaleista. Varastot tarjoavat täydellisen suojan säältä, lialta ja varkailta. Niissä voi olla hyllyjä, ripustustankoja tai muita säilytysratkaisuja, jotka auttavat pitämään kalusteet järjestettyinä ja suojattuina. Varastot voivat olla hyvä valinta, jos sinulla on suuri määrä puutarhakalusteita tai haluat säilyttää ne pois näkyvistä.

Kellarit tai kellari- ja ullakkotilat voivat myös tarjota hyvän säilytyspaikan puutarhakalusteille. Nämä tilat ovat usein viileitä, kuivia ja suojattuja ulkoisilta elementeiltä. Kellareissa ja ullakoilla voi olla myös rajoitettu tila, joten on hyvä käyttää hyödyksi tilaa säästäviä säilytysratkaisuja, kuten säilytyspusseja.

Puutarhakalusteiden rungot ovat yleensä suunniteltu kestämään ulkoisia sääolosuhteita, kuten talven kylmyyttä ja sateita. Useimmat puutarhakalusteiden rungot ovat valmistettu materiaaleista, kuten alumiinista tai polyrottingista, jotka ovat säänkestäviä. Ne voivat säilyä ulkona ilman suojaa, kunnes ne halutaan ottaa uudelleen käyttöön.

Pehmusteet tulee aina suojata säältä, kuten sateelta ja lumelta. Märät pehmusteet voivat altistua homeen muodostumiselle ja vaurioitua. On suositeltavaa suojata pehmusteet säältä käyttämällä suojapeitteitä tai säilytyspusseja. Nämä suojapeitteet tai säilytyspussit pitävät pehmusteet kuivina ja puhtaina, estäen kosteuden pääsyn materiaalien läpi. Ne voidaan säilyttää esimerkiksi säilytyslaatikoissa, varastoissa tai muissa suojatuissa tiloissa.

Kalusteiden säilyttämisessä on tärkeää huolehtia niiden asianmukaisesta puhdistamisesta ja kuivattamisesta ennen säilytystä. Kalusteiden tulisi olla puhtaita ja kuivia, jotta ne eivät homehdu tai vahingoitu säilytyksen aikana. Tarvittaessa voit käyttää pehmusteille ja kalusteille tarkoitettuja suojapeitteitä tai -huppuja, jotka suojaavat niitä pölyltä, lialta ja auringolta.


Toivottavasti tämä opas oli hyödyllinen sinulle puutarhakalusteiden ostoon liittyvissä päätöksissä. Oikeiden kalusteiden valinta ulkotiloihin on jännittävää ja samalla tärkeä prosessi. Huomioimalla eri tekijät, kuten käyttötarkoitus, materiaalit ja huolto, voit tehdä tietoisia valintoja, jotka vastaavat tarpeitasi ja mieltymyksiäsi. Muista myös suojata kalusteet asianmukaisesti sääolosuhteilta, jotta ne säilyvät pitkäikäisinä ja hyvässä kunnossa. Nyt voit siirtyä eteenpäin ja nauttia upeista puutarhakalusteista, jotka luovat kauniin ja viihtyisän ulkotilan, jossa voit rentoutua ja viettää aikaa läheistesi kanssa.

Ostoskorisi on tyhjä