Nettikaluste.fi - Kalustekauppasi netissä
Ilmainen toimitus - AINA!
Asiakaspalvelu 010 200 4020

Nettikaluste

Julkaistu 24.10.2023

Opas jenkkisängyn valintaan

Jenkkisänky on sänkytyyppi, joka tunnetaan erityisesti mukavuudestaan ja monipuolisuudestaan. Se eroaa perinteisistä sängyistä useilla tavoilla ja tarjoaa useita etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille nukkujille.

Familon Hotel jenkkisänky

Jenkkisänky on sänkytyyppi, joka tunnetaan erityisesti mukavuudestaan ja monipuolisuudestaan. Se eroaa perinteisistä sängyistä useilla tavoilla ja tarjoaa useita etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille nukkujille.

Jenkkisängyn piirteitä ovat:

1. Kerroksellinen rakenne: Jenkkisänky koostuu useista kerroksista erilaisia patjoja ja pehmusteita. Tämä kerroksellinen rakenne on suunniteltu tarjoamaan optimaalista mukavuutta ja tukea nukkujalle.

2. Räätälöitävyys: Yksi jenkkisängyn merkittävistä eduista on sen poikkeuksellinen räätälöitävyys. Voit mukauttaa sänkyä täysin oman nukkumisen ja sisustuksesi tarpeisiin.

Ensinnäkin, voit valita erilaisia patjatyyppejä, jäykkyyksiä ja pehmustetyyppejä sen mukaan, mikä vastaa parhaiten omia mieltymyksiäsi ja nukkumistyyliäsi. Tämä tarkoittaa, että voit valita patjan, joka tukee juuri sinun kehoasi parhaiten, olitpa sitten selälläsi, kyljelläsi tai vatsallasi nukkuja.

Lisäksi, jenkkisänkyihin on mahdollisuus lisätä pääty, mikä tuo makuuhuoneeseesi aivan uutta ilmettä ja näyttävyyttä. Voit valita päädyn eri materiaaleista ja väreistä, jotta se sopii täydellisesti makuuhuoneesi tyyliin.

Räätälöitävyys antaa sinulle mahdollisuuden luoda yksilöllisen unikokemuksen ja tehdä sängystäsi sekä mukavan että kauniin nukkumispaikan.

3. Liikkeen vaimennus: Jenkkisängyt on suunniteltu vähentämään liikkeen siirtymistä. Tämä tarkoittaa, että jos nukut kumppanin kanssa, et tunne yhtä voimakkaasti hänen tai hänen liikkeitään, mikä voi parantaa unen laatua.

4. Kestävyys: Jenkkisängyt ovat erittäin kestäviä ja palvelevat sinua pitkään, mikä tekee niistä hyvän sijoituksen pitkäaikaiseen unen laatuun.

Elegant jenkkisänkypaketti

Jenkkisängyn Valinta: Mitä huomioida?

Oikean jenkkisängyn valitseminen voi olla merkittävä askel parempaan uneen ja mukavuuteen. Tässä  tarkastelemme joitakin keskeisiä seikkoja, jotka on syytä ottaa huomioon jenkkisänkyä valitessa.

1. Patjatyypit ja jäykkyys: Jenkkisängyt tarjoavat usein erilaisia patjatyyppejä, kuten älyvaahto eli memoryfoam, Klassinen Bonnell-jousitus, laadukas Pocket-pussijousitus sekä hybridi-vaihtoehtoja, joissa on yhdistetty mm. Bonnell ja Pocket-jousitus tai Bonnell-jousitus sekä älyvaahtomuovi. Valitse patjatyyppi, joka sopii parhaiten omiin mieltymyksiisi ja nukkumistyyliisi. Lisäksi patjan jäykkyys on tärkeä tekijä. Jotkut pitävät pehmeämmistä patjoista, kun taas toiset kaipaavat tukevampaa nukkumisalustaa.

2. Koko ja tilan saatavuus: Harkitse, kuinka paljon tilaa sinulla on makuuhuoneessa. Jenkkisänky voi olla leveä, joten varmista, että se mahtuu tilaan ja että sinulla on riittävästi liikkumatilaa ympärillä.

3. Jousitus ja liikkeen vaimennus: Kun jaat sängyn kumppanin kanssa, liikkeen vaimennus on kriittinen tekijä mukavan unen kannalta. Tämä tarkoittaa sitä, että sängyn tulisi minimoida häiriöt, joita kumppanin liikkeet voivat aiheuttaa.

Yksi tehokas tapa saavuttaa hyvä liikkeen vaimennus on valita sänky, jossa on Pocket-pussijousitus. Pocket-pussijousitus on erityisen tehokas vaimentamaan liikkeen siirtymistä. Tässä jousituksessa jokainen jousi on erillisessä pussissaan, mikä mahdollistaa niiden itsenäisen joustamisen. Tämä tarkoittaa, että liike ei siirry jousesta toiseen lähes ollenkaan, mikä takaa rauhallisen unen.

Toinen hyvä vaihtoehto liikkeen vaimennuksessa ovat Memoryfoam-patjat. Nämä patjat eivät siirrä liikettä eteenpäin, mikä tarkoittaa, että kumppanin liikkeet eivät häiritse untasi.

Toisaalta, perinteinen Bonnell-jousitus, jossa jousispiraalit on sidottu toisiinsa metallilangoilla, ei ole yhtä tehokas liikkeen vaimentaja. Liike voi siirtyä herkästi jousesta toiseen, ja siksi Bonnell-jousitus ei välttämättä ole paras valinta parisängyn patjaksi, erityisesti herkkäunisille.

Kun valitset jenkkisänkyä, harkitse siis tarkkaan sen jousituksen tyyppiä ja mieti, kuinka hyvin se vaimentaa liikettä, jotta voit nukkua keskeytyksettömän rauhallisesti kumppanin vierellä.

4. Räätälöitävyys: Jenkkisängyt tarjoavat usein mahdollisuuden räätälöidä patjojen pehmusteiden ja jousien paksuuksia omien mieltymysten mukaan. Tämä auttaa varmistamaan, että saat juuri sinulle sopivan nukkumiskokemuksen. 

5. Budjetti: Määritä budjetti ennen ostoa. Jenkkisänkyjä on eri hintaluokissa ja on tärkeää löytää sellainen vaihtoehto, joka tarjoaa hyvän laadun suhteessa budjettiin. Muista kuitenkin, että kallein sänky ei ole aina paras vaihtoehto ja laadukkaita jenkkisänkyjä on saatavana myös edullisemmissa hintaluokissa.

6. Asiantuntijoiden neuvo: Ennen kuin teet päätöksen jenkkisängyn hankinnasta, on suositeltavaa keskustella myyjän tai nukkumisasiantuntijan kanssa. Heillä on arvokasta tietoa ja kokemusta, joka voi auttaa sinua tekemään oikean päätöksen.

Jenkkisänky on merkittävä sijoitus, ja sen valintaan kannattaa panostaa hieman aikaa ja vaivaa. Ammattilaisen neuvojen avulla voit varmistaa, että valitsemasi sänky sopii täysin tarpeisiisi ja toiveisiisi, ja se tarjoaa sinulle parhaan mahdollisen unen laadun. Tällä tavoin voit nauttia mukavasta ja rentouttavasta yöunesta pitkään.

Dream jenkkisänkypaketti


Jenkkisängyt ovat erinomainen valinta mukavuutta ja räätälöitävyyttä arvostaville. Yksi niiden suurista eduista on niiden saatavuus eri kokoisina, mikä tekee niistä sopivan ratkaisun moniin erilaisiin tilanteisiin.  

Yhden hengen jenkkisängyt: Yhden hengen jenkkisängyt ovat ihanteellisia yksin nukkuville tai lapsille. Ne ovat tilaa säästävä vaihtoehto pieniin makuuhuoneisiin ja tarjoavat silti saman jenkkisängyn mukavuudet kuin isommat versiot.

Parisängyt: Parisänky on suosituin jenkkisänkyjen koko, ja se sopii parhaiten pariskunnille. Siinä on riittävästi tilaa kahdelle aikuiselle nukkujalle, ja sen liikkeen vaimennusominaisuudet takaavat, että kumppanin liikkeet eivät häiritse unta.

King Size -sängyt: King Size -jättisängyt ovat ihanteellisia niille, jotka haluavat ylimääräistä tilaa nukkumiseen. Ne tarjoavat reilusti leveyttä, mikä antaa enemmän tilaa liikkumiseen ja mahdollisuuden nukkua leveämmin.

Valittaessa oikeaa kokoa jenkkisängylle on tärkeää harkita huoneen kokoa, nukkumistarpeitasi ja budjettiasi. Riippumatta siitä, minkä kokoisen jenkkisängyn valitset, voit odottaa korkealaatuista mukavuutta ja räätälöitävyyttä, jotka parantavat unen laatua ja tekevät nukkumisesta nautinnollisempaa.


Eden jenkkisänkypaketti 120 cmÄlä unohda petauspatjaa: tärkeimmät syyt satsata petauspatjaan

Jenkkisänkyjen maine mukavuudesta ja rentoutumisesta on ansaittu monilla tavoilla. Ne tarjoavat loistavaa tukea ja räätälöitävyyttä, joka voi parantaa unen laatua. Kuitenkin, vaikka valitsisitkin laadukkaan jenkkisängyn, voit pilata koko kokemuksen vääränlaisella petauspatjalla. Tarkastellaan hieman, miksi petauspatja on tärkeä nukkumiskokonaisuuden kannalta.

1. Lisämukavuus ja pehmeys: Petauspatja lisää sängyn mukavuutta huomattavasti. Se tarjoaa ylimääräisen pehmeyden, joka voi tehdä nukkumisesta entistä miellyttävämpää. Monet petauspatjat ovat valmistettu erilaatuisista vaahtomuoveista, lateksista tai erityisistä viskoelastisista materiaaleista, jotka tukevat kehoa ja antavat pintapehmeyttä sängylle.

2. Painon jakaminen: Laadukas petauspatja auttaa jakamaan nukkujan kehon painoa tasaisesti. Tämä vähentää painepisteitä ja auttaa ehkäisemään selkä- ja nivelkipuja. Petauspatja toimii kuin ylimääräinen iskunvaimennin, joka auttaa kehoa rentoutumaan ja lepäämään täydellisesti.

3. Lämpötilan säätely: Nykyaikaiset petauspatjat voivat sisältää ominaisuuksia, kuten ilmanvaihtokanavia, jotka auttavat säätämään nukkujan lämpötilaa. Tämä on erityisen hyödyllistä niille, jotka tuntevat olonsa liian kuumaksi tai kylmäksi nukkuessaan.

4. Petauspatjan helppo puhdistettavuus: Petauspatjan päällinen on helppo irrottaa ja pestä tarvittaessa. Petauspatja toimii myös suojana sängyn pohjapatjalle estäen kosteutta, likaa ja pölyä pääsemästä sängyn patjaan. Tämä auttaa pidentämään koko sängyn käyttöikää ja ylläpitämään parempaa hygieniaa.

5. Sängyn viimeistely: Petauspatja viimeistelee sängyn ulkonäön ja tunteen. Se tuo sängyn pinnalle ylimääräisen kerroksen pehmeyttä ja kauneutta. Lisäksi voit valita petauspatjan, joka sopii sängyn tyyliin ja makuuhuoneesi sisustukseen.

Kaiken kaikkiaan petauspatja on välttämätön osa jenkkisängyn täydellistä nukkumiskokemusta. Se tarjoaa lisämukavuutta, tukee parempaa nukkumista ja auttaa sinua heräämään virkeänä ja levänneenä joka aamu. Pohdi tarkoin petauspatjan valintaa ja valitse sellainen, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi ja mieltymyksiäsi.

Pearl Memory petauspatja


Kun kaipaat täydellistä nukkumiskokemusta ja haluat hyödyntää jenkkisängyn mukavuuden ja räätälöitävyyden, muista Nettikaluste! Meiltä löydät laajan valikoiman jenkkisänkyjä eri hintaluokissa, jotka vastaavat juuri sinun tarpeitasi. Lisäksi tarjoamme ilmaisen toimituksen, jotta voit aloittaa uniesi parantamisen vaivattomasti. Valitse haluamasi jenkkisänky, lisää siihen laadukas petauspatja ja nauti ylellisestä nukkumiskokemuksesta. Unelmoi hyvistä öistä ja herää virkeänä joka aamu, kiitos Nettikalusteen laadukkaiden jenkkisänkyjen.

Lene jenkkisänky säilytyslaatikoilla

Ostoskorisi on tyhjä