Nettikaluste.fi - Kalustekauppasi netissä
Ilmainen toimitus - AINA!
Asiakaspalvelu 010 200 4020

Nettikaluste

Julkaistu 10.6.2024

Kesäkalenteri 2024: Päivä 10!

Terassin ja terassikalusteiden ylläpito: vinkkejä huoltoon ja hoitoon

Kesä on täällä, ja terassi on jälleen kodin sydän, jossa vietämme aurinkoisia päiviä ja rentoja iltoja ystävien ja perheen kesken. Mutta kun aurinko paistaa kirkkaasti ja sää lämpenee, on aika antaa terassille ja sen kalusteille hieman rakkautta ja huolenpitoa varmistaaksemme niiden pitkäikäisyyden ja kauneuden säilymisen. Tässä muutamia tärkeitä vinkkejä terassin ja terassikalusteiden ylläpitoon.


1. Säännöllinen puhdistus: Terassin ja sen kalusteiden säännöllinen puhdistus on avain niiden kestävyyteen ja hyvään kuntoon. Käytä mietoa saippualiuosta ja pehmeää harjaa poistaaksesi lian, pölyn ja mahdolliset tahrat. Terassin peseminen kerran tai pari vuodessa auttaa estämään likaantumista ja vähentämään kulumista.

2. Suojaaminen säältä: Suojaa terassikalusteet sateelta ja auringonvalolta käyttämällä niille sopivia suojapeitteitä tai säilytyslaatikoita. Näin voit pidentää niiden käyttöikää ja säilyttää niiden alkuperäisen ulkonäön pidempään.

3. Maalaus ja käsittely: Puuterassikalusteet saattavat tarvita ajoittaista maalausta tai käsittelyä suojakerroksen ylläpitämiseksi. Valitse ulkokäyttöön soveltuvat maalit ja käsittelyaineet, ja muista puhdistaa pinta huolellisesti ennen käsittelyä.

4. Tarkista ja korjaa: Säännöllinen tarkistus auttaa havaitsemaan mahdolliset vauriot tai kulumisen merkit ajoissa. Korjaa pienet vauriot, kuten irronneet ruuvit tai halkeamat, välittömästi estääksesi niiden pahenemisen ja lisävahingon syntymisen.

5. Vältä voimakasta puhdistuskemikaalien käyttöä: Vältä voimakkaiden kemikaalien, kuten hankaussienten tai klooripohjaisten puhdistusaineiden käyttöä, sillä ne voivat vahingoittaa terassin pintaa tai kalusteiden viimeistelyä. Suosi sen sijaan luonnonmukaisia ja ympäristöystävällisiä puhdistusaineita.

6. Kasvien ja kasvuston poisto: Pidä terassin ympäristö vapaa kasvien ja kasvuston kasvusta. Poista säännöllisesti lehdet, sammal ja muut kasvustot, jotka voivat aiheuttaa kosteutta ja edistää puun lahovaurioita.

7. Öljyäminen ja käsittely: Jos terassisi on puuta, harkitse sen öljyämistä tai käsittelyä suojaamaan sitä kosteudelta ja UV-säteilyltä. Öljyämällä tai käsittelyllä voit myös säilyttää puun luonnollisen kauneuden ja värisävyn.

8. Huomioi käyttöohjeet: Noudata terassikalusteiden valmistajan antamia käyttö- ja huolto-ohjeita parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Jokainen materiaali ja tuote saattaa vaatia erilaista hoitoa ja käsittelyä.

9. Talvisäilytys: Talven saapuessa harkitse terassikalusteiden siirtämistä suojaan tai peittämistä asianmukaisesti säilytystä varten. Vältä jättämästä kalusteita alttiiksi talven kylmyydelle ja kosteudelle, mikä voi vahingoittaa niitä pysyvästi.

10. Rakkaus ja huolenpito: Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, anna terassillesi ja sen kalusteille rakkautta ja huolenpitoa. Huolehdi niistä säännöllisesti, ja ne palkitsevat sinut pitkällä käyttöiällä ja kauniilla ulkonäöllä, jotka tekevät terassistasi paikan, jota rakastat ja jossa haluat viettää aikaa.


Kesäterveisin, Nettikalusteen väki

Ostoskorisi on tyhjä