Nettikaluste.fi - Kalustekauppasi netissä
Ilmainen toimitus ulko-ovellesi - AINA!
Asiakaspalvelu 010 200 4020 ark(9-16)

Nettikaluste

Julkaistu 3.6.2021

Tammituotteen hoito-ohje

Oletko miettinyt tammituotteen ostoa? Lue alta ohjeet oikeanlaiseen ylläpitoon.

Tammituotteet ovat nostaneet suosiotaan. Jos omistat jo tammituotteen tai olet harkinnut sellaisen ostoa, nappaa hoitovinkit alta!

Öljyttyjen tammikalusteidn käsittelty- ja hoito-ohje


 1. Tammen luonnolliset ominaisuudet

  Koska puu on luonnollinen materiaali, on jokainen huonekalu yksilö. Puusta valmistettujen huonekalujen välillä voi olla värieroja. Kun tuotteita ostetaan eri aikoina, erilaiset ympäristötekijät voivat vaikuttaa niihin. Tämän vuoksi tuotteet eivät välttämättä ole samanlaisia ulkonäöltään ja sävyltään.

  2. Paketin avaaminen

  Tammihuonekalupakkausta avatessa puun pinta voi näyttää kuivalta ja hieman karhealta. Koska puu on luonnollinen materiaali, puu on voinut imeä öljykerroksen itseensä ja puun pinta on öljyttävä uudestaan. Puun pinta pitää ensin hioa hiomapaperilla (Karkeus 150-180) puunsyiden mukaisesti. Sopivan öljyn löydät rakennustarvikeliikkeestä. Tämä tehdään vain tarvittaessa.

  Katso video pinnan öljyämisestä:


  3. Öljyttyjen tammituotteiden käsittely ja huolto

  Vesi ja muut nestemäiset aineet pöydälle kaatuneena voivat tahrata tuotteen pinnan. Kaatuneet nesteet voidaan helposti siivota tekemällä kevyt huoltohionta ja öljyäminen. Hiontapaperin karheus voi olla 150-180.

  Huoltohionta ja öljyäminen: Nesteen tahrimaa kohtaa hiotaan hiomapaperilla puunsyiden mukaisesti. Tämän jälkeen öljy hierotaan puhtaalla liinalla puun puhtaalle ja kuivalle pinnalle puunsyiden mukaisesti. Öljyn annetaan vaikuttaa noin 20 minuuttia. Epätasaisen tuloksen välttämiseksi poista ylimääräinen öljy kuivalla liinalla puunsyiden mukaisesti.

  Poista pöly pöydältä kuivalla liinalla tai pölyhuiskalla. Öljytyille huonekaluille suosittelemme säännöllistä öljyämistä. Aluksi tuotteiden pinta saattaa tuntua kuivemmalta ja siksi huonekalu voidaan öljytä tarvittaessa jopa kuukausittain. Myöhemmin riittää 1-2 kertaa vuodessa tarvittaessa. Puusta valmistettujen huonekalujen kohdalla kuumien astioiden ja elintarvikkeiden asettaminen suoraan puun pinnalle voi vahingoittaa pintaa. Suosittelemme suojaamaan pinnan pöytäliinalla tai pöytätableteilla. Terävät esineet vahingoittavat puun pintaa.

  Puuhuonekalujen kohdalla on vältettävä altistumista kuumalle, suoralle ja jatkuvalle auringonvalolle halkeamien ja värimuutosten estämiseksi. Puuhuonekaluja voidaan käyttää vain sisätiloissa, huoneenlämmössä. Liiallista kosteutta ja lämpötilan vaihtelua on vältettävä. Vältä puukalusteiden säilytystä suoraan lämmittimen lähellä, koska liiallisesta kuivumisesta on seurauksena halkeamisen vaara.

  4. Nosta tuotetta, älä vedä.

  Tuolit ja penkit on suunniteltu istumista varten. Vältä turhaa heilumista ja keikkumista tuoleilla. Siirrettäessä tuotetta, sitä nostetaan ei vedetä. Sängyissä on aina yksi tai kaksi tukijalkaa keskipuun alla. Mikäli haluat muuttaa sängyn paikkaa, nosta sänky uuteen paikkaan (vältä vetämistä). Varmista, että tukijalat ovat suorat siirron jälkeen. Jalkojen (ja tukijalkojen) alla voi käyttää muovitassuja.

  Terveisin, 

  Nettikalusteen poppoo! :)

  Ostoskorisi on tyhjä